Charlott Axenström – kostymdesigner, scenograf, inredare

Utbildning

Tillskärarakademin i Köpenhamn 1982-84
Dramatiska Institutets fortbildningskurser inom kostym. Kurser i kroki, akvarellmålning, sömnad, patinering m.m.
Dramatiska Institutets produktionsdesign kurs 1999.

Yrke

Kostymdesigner, kostymör, stil/imagekonsult, couturedesigner, stylist, inredare, scenograf.

Växte upp i Norrland och efter gymnasiet reste jag runt ett par år i världen och var allt ifrån skibum i Alta/Utah/USA till Kibbutz-arbetare i södra Israel. Bor numera i Stockholm.

Jag har alltid varit väldigt intresserad av färg, form och design inom kläder, textilier och inredning och valde därför att utbilda mig inom kläddesign vid Köpenhamns Tillskärarakademi.

Jag har sedan (1984) arbetat heltid som kostymdesigner/kostymör, designer, inredare och scenograf. Idag arbetar jag även som stilkonsult för bland annat företagsledare och andra personer som ofta syns i media och offentligheten – eller är på väg in i den, samt som personal shopper åt privatpersoner.

Med lång erfarenhet, god intuition och en säker känsla för stil, färg och form skapar jag tillsammans med kunden en personlig stil med allt ifrån kläder, skor, glasögon, frisyr, makeup till accessoarer.

Jag har jobbat med många olika produktioner inom film, TV, teater, nöje, nyheter, sport till Nobelfest och reklamfilm. Jag har varit med och skapat inredning och atmosfär till flera välkända restauranger.

Jag tycker om att ha många bollar i luften, är kreativ, estet, flexibel, noggrann, social, bra på att organisera, uthållig, ser och tänker i bilder och är bra på att hålla budget. Jag är även van att förhandla utan att tappa fokus på kvaliteten och har en intuitiv känsla för nya trender och stilkoder.

Jag har ett stort kontaktnät inom kläd-, textil- och inredningsbranschen. Kläder, inredning, form, design är min passion och jag längtar alltid efter nya utmaningar.

Förutom svenska talar jag engelska (Amerikansk) och danska.